De schalen hebben nu een vaste plek bij
Boekhandel Augustinus aan de Groesbeekseweg 62

Skyline Nijmegen

Nijmegen op schaal

vier daagse nijmegen

limited edition

 

speciaal voor de vierdaagse is deze schaal ontworpen geïnspireerd op de vlag van dit bijzondere  evenement in Nijmegen, nu te zien bij boekhandel Augustinus (Groesbeekseweg 62). Verras een vriend of familielid met dit unieke aandenken aan vier dagen “bloed zweet en tranen”  Bestel deze schaal op tijd, zodat uw ze op 18 juli kunt geven.

Mei 2014

De belangstelling voor Nijmegen-op-Schaal is groot en divers.
Het Museum Valkhof heeft onlangs een skyline-schaal aangekocht voor de tentoonstelling “Groeten uit Nijmegen”, deze tentoonstelling, waar ook de schaal staat, is nu te zien in het Museum.

Ook verzoeken om een schaal te maken voor bepaalde doeleinde komt veelvuldig voor; zo heeft de keramiste, Heike Rabe, onlangs een skyline schaal gemaakt voor de 1e prijs van de Stedenmeerkamp Nijmegen 2014; dit evenement vindt deze zomer plaats.

foto-1

Voor de 4e daagse is een Schaal in de maak in de kleuren van de 4e daagse vlag;  onder de Schaal kan naar wens een tekst komen voor de degene die hem krijgt.

Januari 2014

Nijmegen-op-Schaal is nu ook te zien bij Boekhandel Augustinus in Nijmegen. Hier staan enkele modellen en kleuren. Ga gerust een kijkje nemen daar en laat u verrassen over het prachtige ontwerp, een unieke keramische schaal.

Boekhandel Augustinus, Groesbeekseweg 62 in Nijmegen.

 www.boekhandelaugustinus.nl

 

Persbericht:

NIJMEGEN OP SCHAAL

Het begon allemaal toen de dochter van de Rotterdamse keramiste Heike Rabe van pottenbakkerij Heksenvuur in Nijmegen ging studeren. Samen fietsten ze door stad en omgeving. Zij bewonderden de gebouwen, de bruggen en het indrukwekkende rivierlandschap. Zij ontdekten toen: “Nijmegen heeft een fantastische  skyline”.

Tijdens een ontmoeting met Thea Egbers kwam de skyline van Nijmegen ter sprake. Geïnspireerd door de nieuwe brug, “De Oversteek”,  ontstond het idee om  de bruggen en gebouwen van Nijmegen in een keramische schaal uit te beelden. Zo is “Nijmegen-op-schaal” ontstaan.

Voor het eerst zullen zij te zien – en te koop – zijn op de 26editie van “Keramisto”, de keramiekmarkt aan de Mooker Plas.

Daar vinden we hen te midden van het werk dat 100 keramisten uit binnen- en buitenland presenteren en demonstreren op Zaterdag 14 september 2013 en Zondag 15 September

Thea Egbers gaat de verkoop van Nijmegen-op-Schaal verzorgen.

……………………..

de eerste schalen zijn gedraaid en uitgesneden, ze moeten drogen voordat ze gestookt kunnen worden en hun glazuurlaag krijgen.

IMG_9015 IMG_9016 IMG_9014 IMG_9012